Αρχική » Εγκαίνια της διάνοιξης της οδού Σωτήρος και της ανάπλασης της οδού Τσαμαδού

Εγκαίνια της διάνοιξης της οδού Σωτήρος και της ανάπλασης της οδού Τσαμαδού

by espireas

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια της διάνοιξης του πεζοδρόμου της οδού Σωτήρος, στη συμβολή των οδών Σωτήρος & Φίλωνος, την κορδέλα των οποίων έκοψαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ν. Μανεσιώτης και ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος π. Βασίλειος Πόπης ο οποίος και τα ευλόγησε.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Ν. Μανεσιώτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υλοποίηση του διαχρονικού αιτήματος του Συλλόγου, που αν και δεν έχει απολύτως ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει έναν νέο άξονα ενδιαφέροντος,  θα αναζωογονήσει αισθητικά τον Τινάνειο κήπο και την περιοχή γύρω από το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα και θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα ενός τμήματος στην καρδιά της πόλης, δημιουργώντας σημαντική πρόσβαση των επιβατών της κρουαζιέρας και όχι μόνο προς το κέντρο και την αγορά του Πειραιά.

Στη συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια της ανάπλασης της οδού Τσαμαδού, στη συμβολή των οδών Τσαμαδού & Κολοκοτρώνη, ένα επίσης ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την πόλη, αφού συνδυαστικά και με τις άλλες αλλαγές που έχουν γίνει, ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους, αλλάζει όψη και γίνεται πιο σύγχρονος και φιλικός για τους δημότες, τους επισκέπτες και τους καταναλωτές, ενισχύοντας παράλληλα την αγοραστική κίνηση της περιοχής.

Ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για τα έργα, που περιλαμβάνουν νέο οδόστρωμα και σύγχρονα πεζοδρόμια από την Εθν. Αντιστάσεως έως την Ηρ. Πολυτεχνείου και για τη στήριξή της στην προσπάθεια αναβάθμισης της εικόνας της πόλης μας και αύξησης της επισκεψιμότητάς της, καθώς με την ολοκλήρωση των ανάλογων έργων ανακατασκευής του δρόμου από Ηρ. Πολυτεχνείου έως τη Γρ. Λαμπράκη, θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο αισθητικά και λειτουργικό σύνολο που θα αντικατοπτρίζει την διαρκώς αναπτυσσόμενη ταυτότητα της πόλης και της αγοράς μας. Επίσης ευχαρίστησε την εταιρεία ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης του έργου.

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χ. Αγραπίδης, Α. Αργουδέλης, Α. Βεντούρης, Σ. Γαϊτανάρος, Αθ. Γλύκα Χαρβαλάκου και Κ. Σιγαλάκος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος και καταστηματάρχες.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την