Αρχική » Δημοσίευση νέας τροποποίησης για τα Capital Controls

Δημοσίευση νέας τροποποίησης για τα Capital Controls

by admin

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε, ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 8Β) η υπ’ αριθμ. 1/7-1-2016 απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, με την οποία χαλαρώνουν οι συναλλαγματικοί περιορισμοί για τις επιχειρηματικές συναλλαγές και αυξάνονται τα όρια που έχουν οι Τράπεζες για να εγκρίνουν αιτήματα μεταφοράς χρημάτων από επιχειρήσεις στο εξωτερικό, διευκολύνοντας έτσι τις διασυνοριακές συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, η σχετική απόφαση, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

  • Την αύξηση στις 250.000 ευρώ την ημέρα για κάθε Τράπεζα, από 150.000 ευρώ προηγουμένως, των ορίων με βάση τα οποία οι Ειδικές Υποεπιτροπές των τραπεζών μπορούν να δέχονται αιτήματα για μεταφορές κεφαλαίων από επιχειρήσεις και επαγγελματίες προκειμένου να πληρωθούν τιμολόγια.
  • Την αύξηση κατά 10 εκατ. ευρώ στα 80 εκατ. ευρώ, από 70 εκατ. ευρώ προηγουμένως, του εβδομαδιαίου εγκριτικού ορίου των Ειδικών Υποεπιτροπών για κάθε μια από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς).
  •  Την αύξηση συνολικά για συστημικές και μη τράπεζες του εγκριτικού ορίου των Ειδικών Υποεπιτροπών στα 352,380 εκατ. ευρώ εβδομαδιαίως από 308 εκατ. ευρώ προηγουμένως.
  •  Την αύξηση κατά 10.000 ευρώ μηνιαίως στα 20.000 ευρώ, από 10.000 ευρώ προηγουμένως, του ορίου που επιτρέπει να γίνονται συναλλαγές χωρίς να εξετάζεται το προηγούμενο ιστορικό κινήσεων του εκάστοτε πελατών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

             ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ                         ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την