Αρχική » Δηλώσεις Προέδρου Θ. Καπράλου στο Insider για το θεσμό της Black Friday

Δηλώσεις Προέδρου Θ. Καπράλου στο Insider για το θεσμό της Black Friday

by espireas

«Μουδιασμένη» η κίνηση στους μικρομεσαίους του Πειραιά

«Οι επιχειρήσεις δεν είδαν τον κόσμο που προσδοκούσαν», δήλωνε πριν από μερικά 24ωρα στο insider.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Θεόδωρος Καπράλος, περιγράφοντας την εικόνα της αγοράς την Παρασκευή και παρά το γεγονός πως αρκετοί επιχειρηματίες προχώρησαν σε γενναίες εκπτώσεις. Οι προσφορές, μάλιστα, έφτασαν έως και το 70% στους κλάδους ένδυσης και υπόδησης, λόγω του μεγάλου όγκου των αδιάθετων εμπορευμάτων.

Φέτος, το πρόσημο της αγοράς θα αποδειχθεί θετικό σε σχέση με τα κλειστά φυσικά καταστήματα του 2020, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη το δεύτερο lockdown, ωστόσο τίποτα δεν θυμίζει την κίνηση της αγοράς το 2019. «Βρισκόμαστε πάρα πολύ μακριά από το 2019», σημειώνει.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού λειτούργησαν αποθαρρυντικά για σημαντική μερίδα των καταναλωτών. «Οι ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα μπουν στη διαδικασία να κάνουν τεστ για να κάνουν τις αγορές τους. Απλά, δεν θα κάνουν αγορές», επισημαίνει. Υπενθυμίζεται πως στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, δυνατότητα πρόσβασης έχουν οι εμβολιασμένοι ή εντός των τελευταίων έξι μηνών νοσήσαντες από κορονοϊό και οι ανεμβολίαστοι πολίτες που έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test πριν από την παρουσία τους στο κατάστημα.

Το στοίχημα της επόμενης μέρας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ένα είναι το στοίχημα της επόμενης μέρας για την αγορά, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. «Πρέπει να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή, τηρώντας παράλληλα όλα τα μέτρα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Θέλουμε ανοιχτά καταστήματα, με σεβασμό στη δημόσια υγεία», τονίζει ο κ. Καπράλος.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την