Αρχική » Δηλώσεις ΕΣΠ για τα μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Δηλώσεις ΕΣΠ για τα μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

by espireas

Με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την μείωση του κόστους ενέργειας, βάζοντας στο «κάδρο» της στήριξης τα νοικοκυριά και τις πολύπαθες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλώνουμε ότι:

Δεδομένης της κρίσιμης συγκυρίας που διανύουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επειδή δεν μπορεί να προβλεφθεί η διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, θεωρούμε αρχικά ότι τα μέτρα είναι επιβεβλημένα και  κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως άλλωστε και κάθε μέτρο που στοχεύει στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και του βιοτικού επιπέδου των νοικοκυριών.  Δίνεται έτσι, μια ανάσα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ειδικά στο λιανεμπόριο που ασφυκτιά λόγω έλλειψης ρευστότητας και  μειωμένης κατανάλωσης και δεν έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Εν τούτοις και παρά το γεγονός ότι κατανοούμε τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της Πολιτείας για καθοριστικές παρεμβάσεις σε αυτό το πρωτόγνωρο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, θεωρούμε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν επαρκούν για να καλύψουν την πλειονότητα των επιχειρήσεων που παλεύουν για την επιβίωσή τους, μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά μειωμένης ζήτησης.

Με βάση τη σημερινή πραγματικότητα, αναμένουμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει με αντίστοιχη γενναιότητα σε μια συνολική ρύθμιση για προηγούμενες οφειλές, φορολογικές ελαφρύνσεις και  μια σύνθεση χρηματοδοτικών εργαλείων (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ 2021-2027, Αναπτυξιακή Τράπεζα κ.λπ.), μέτρα απαραίτητα για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις και να οδηγηθούν στον βιώσιμο μετασχηματισμό τους.

Περιμένουμε επίσης, εκείνες τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, που θα αποδείξουν πως η Ένωσή μας μπορεί να κινείται με εμπροσθοβαρή τρόπο στις κρίσεις,  προασπίζοντας τους Ευρωπαίους πολίτες και το κοινό μας όραμα. Άλλωστε υπάρχουν ζητήματα, όπως απέδειξε αυτό της πανδημίας, που καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη επί μακρόν.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την