Αρχική » Αρνητικό πρόσημο στην Αγορά του Πειραιά από τις χειμερινές εκπτώσεις

Αρνητικό πρόσημο στην Αγορά του Πειραιά από τις χειμερινές εκπτώσεις

by espireas

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς για την κίνηση της αγοράς του Πειραιά κατά την περίοδο των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων, το 73% των καταστημάτων δήλωσε πτώση, το 22% παρέμεινε στα ίδια περσινά επίπεδα και μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 5% σημείωσε άνοδο πωλήσεων.

Από τα καταστήματα που κινήθηκαν πτωτικά, το 70% δήλωσε πτώση έως 20% και το υπόλοιπο 30% δήλωσε μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης στις πωλήσεις του.

Όσον αφορά στις επιλογές των καταναλωτών, ο κλάδος της ένδυσης – υπόδησης, ήταν πρώτος στις προτιμήσεις του.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αποδεικνύουν, ότι δυστυχώς και οι φετινές εκπτώσεις δεν βοήθησαν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Πειραιά να ανακάμψουν οικονομικά και παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα υποδέχθηκαν τις εκπτώσεις με γενναία ποσοστά, εν τούτοις η  καταναλωτική συμπεριφορά ήταν συγκρατημένη.

Για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε ότι τα παρατεταμένα έργα τραμ και μετρό, όπως επίσης και το κυκλοφοριακό δημιουργούν δυσμενείς συνθήκες και λειτουργούν αποτρεπτικά στην επισκεψιμότητα της αγοράς του Πειραιά.

Επίσης, μεγάλο ποσοστό καταστηματαρχών αναφέρθηκαν στο θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, δηλώνοντας ότι δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολίζει τους καταναλωτές και για το λόγο αυτό ζητούν την κατάργησή του.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την