Αρχική » Αποδεκτό το αίτημα του ΕΣΠ για πάγωμα των δημοτικών τελών και των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

Αποδεκτό το αίτημα του ΕΣΠ για πάγωμα των δημοτικών τελών και των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

by espireas

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, για τη λήψη μέτρων στήριξης και διατήρησης της βιωσιμότητας των πειραϊκών επιχειρήσεων για την επόμενη ημέρα, μεταξύ άλλων απευθύναμε επιστολή και στον Δήμαρχο Πειραιά, με αίτημα το πάγωμα» των δημοτικών τελών και των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, για το διάστημα που οι επιχειρήσεις μένουν κλειστές ή μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους λόγω των έκτακτων μέτρων, ώστε να δοθεί μια μικρή ανάσα στις πειραϊκές επιχειρήσεις  που αφανίζονται από την πρωτόγνωρη κρίση αυτή.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, σύμφωνα με την οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

  1. Η απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη της χρήσεως κοινόχρηστων χώρων των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των µέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού, για το χρονικό διάστηµα που ισχύουν οι περιορισµοί.
  2. Η απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισµού, καθώς και
  3. Η αναστολή καταβολής των τελών: α) 0,5% διαµονής παρεπιδηµούντων, β) 0,5% ακαθαρίστων εσόδων, γ) 5% κέντρων διασκέδασης, των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους.

Πλέον  των μέτρων αυτών, ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε για την περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση του εμπορικού κόσμου της πόλης μας.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την