Αρχική » Απογοητευτική η πρεμιέρα της μεθόδου “Click Away”

Απογοητευτική η πρεμιέρα της μεθόδου “Click Away”

by espireas

Με αφορμή την χθεσινή πρεμιέρα της μεθόδου “click away”, επισημαίνουμε τα εξής:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει από τον προηγούμενο μήνα, η λειτουργία της αγοράς με την μέθοδο του click away είναι εντελώς ανεδαφική. Δυστυχώς, η φωνή της αγωνίας μας δεν εισακούστηκε και η πρώτη μέρα της λειτουργίας του νέου, πρωτόγνωρου για τα ελληνικά δεδομένα αυτού μέτρου, επιβεβαίωσε στο έπακρο τους φόβους μας.

 Πρακτικά, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει. Είναι ένας μηχανισμός με πολλαπλές δυσλειτουργίες, ενώ είναι φανερό πως πριμοδοτεί τις μεγάλες επιχειρήσεις, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας του λιανεμπορίου, αφού πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρονική παρουσία για να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τα προϊόντα τους, αλλά και πολλές άλλες υποδομές που απαιτούνται για να υποστηριχθεί αυτή  η διαδικασία.  

Επιπλέον, η απαγόρευση της χρήσης μετρητών για αγορές, είναι ένας ακόμη περιορισμός που μειώνει σημαντικά τον αριθμό των υποψήφιων πελατών στα μικρά καταστήματα.

Πιστεύουμε πως η αγορά έχει τη γνώση να λειτουργήσει κρατώντας την ισορροπία της οικονομίας και φυσικά της δημόσιας υγείας, όπως άλλωστε έχει αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα.

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς προτείνει:

  Να δοθεί η δυνατότητα στο λιανεμπόριο να ανοίξει με ραντεβού, όπως ακριβώς γίνεται και με άλλους κλάδους. Μπορεί το κάθε κατάστημα να εξυπηρετήσει  συντεταγμένα τους πελάτες του, τηρώντας αυστηρά τις αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά μέτρα, υποδεχόμενο με τηλεφωνικά ραντεβού τόσους καταναλωτές, όσους του επιτρέπουν τα τετραγωνικά του καταστήματός του.

  Έτσι, θα δοθεί έστω μια μικρή ανάσα και ελπίδα επιβίωσης στους χιλιάδες συνάδελφους μας, που αγωνιούν για την επιβίωση τους και θα αποφευχθούν παραβάσεις και αυστηρά πρόστιμα που θα επιτείνουν το πρόβλημα.

 Λυπούμαστε, γιατί αποδεικνύεται ότι δεν έχει γίνει κατανοητό πως επιχειρήσεις και οικογένειες έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την