Ο ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ ΚΛΟΙΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ
ημερομηνία:
01/07/2010
Οι ολιγωρίες του κράτους και το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική οικονομία, οδηγούν τους εργαζόμενους σε δυναμικές αντιδράσεις, την αγορά σε απόγνωση και τελικά σε κοινωνικό αδιέξοδο.
Η μικρομεσαία επιχείρηση δεν αντέχει άλλο, η αγορά έχει ξεπεράσει πιά κάθε όριο αντοχής και υπομονής και το κλίμα απαισιοδοξίας είναι το κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινότητάς μας.
Με την έλλειψη των αναγκαίων πόρων για την επιβίωσή μας, από την μια λόγω της μειωμένης αγοραστικής δυνατότητας του καταναλωτή και από την άλλη λόγω του περιορισμού χρηματοδότησης από τις Τράπεζες, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι μόνο φαίνεται να οδηγούνται στο κλείσιμο.
Ακόμη και μετά την δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ, από την πλευρά μας εμείς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσπαθούμε να διατηρήσουμε ή ακόμη και να κατεβάσουμε τις τιμές μας, την στιγμή που το κράτος μας επιβαρύνει όλο και περισσότερο, όχι μόνο με αυξημένους φόρους, αλλά και με σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Τις κρίσιμες αυτές στιγμές θα πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, διεκδικώντας αλλά και στηρίζοντας παράλληλα την όποια προοπτική για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.




