ΕίσοδοςForgot Password ?

 


Άρθρα

     

Print Friendly and PDFΕκτύπωσηPrint Friendly and PDFPDF

Με έκδηλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, όσον αφορά στα σχέδια της Τρόικας περί πλήρους απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων.

 

Δεδομένης αυτής της επιμονής, αν όχι εμμονής, τονίζουμε ότι η βαθιά ύφεση, η πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων και η ανυπαρξία κεφαλαίων χρηματοδότησής τους, είναι οι πραγματικοί λόγοι που τα ξενοίκιαστα μαγαζιά πληθαίνουν και όχι φυσικά η προστασία που παρέχει ο Νόμος στους ενοικιαστές , όπως άστοχα επικαλούνται οι εκπρόσωποι της Τρόικας.

 

Είναι αναγκαίο ζητούμενο για τις επιχειρήσεις που έχουν απομείνει και που μόνο μέσω αυτών θα μπορούσε να ξεκινήσει η ανάπτυξη, να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς ως προς τις εμπορικές μισθώσεις.

 

Θεωρούμε, ότι σε μια εποχή, που κάθε σώφρων εν δυνάμει επιχειρηματίας  απαιτείται να έχει μια ελάχιστη νόμιμη προστασία για να τολμήσει να επιχειρήσει, επιβάλλεται ο Νόμος να λειτουργεί σαν κίνητρο και όχι σαν τροχοπέδη.

 

Εν όψει της τελικής ευθείας για τη σύνταξη του σχετικού σχεδίου νόμου, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προτεινόμενη για τις νέες μισθώσεις χρονική διάρκεια 6 ετών με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 6 και η νόμιμη προστασία του ενοικιαστή που επενδύει και δίνει υπεραξία στο κατάστημα, είναι μονόδρομος για την προσδοκώμενη ανάπτυξη.