ΕίσοδοςForgot Password ?

 


Άρθρα

     

Print Friendly and PDFΕκτύπωσηPrint Friendly and PDFPDF

Δεδομένης της ειλημμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, για την άμεση αποξήλωση των διαφημιστικών πινακίδων στις προσόψεις των κτιρίων στα κεντρικά σημεία της πόλης και της επιβολής αυστηρών προστίμων στις περιπτώσεις εξακρίβωσης παράβασης, εφιστούμε την προσοχή σας και θέτουμε υπόψη σας τα κυριότερα σημεία του άρθρου 6 § 2 του Ν.2946/2001:

«1. Οι επιγραφές που αναγράφονται, προσαρτώνται ή αναρτώνται σε τοίχους, προθήκες, θύρες καταστημάτων, γραφείων ή κατοικιών και είναι σχετικές με εργασίες που εκτελούνται στους χώρους αυτούς, τοποθετούνται παράλληλα με τις όψεις του κτιρίου.

2. Με την επιφύλαξη των οριζομένων στην παρ. 5 του εν λόγω άρθρου, η τοποθέτηση επιγραφών επιτρέπεται μόνο στο ισόγειο του κτιρίου και μόνον υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις :

-Ότι οι επιγραφές έχουν μέγιστο συνολικό ύψος 0,70 m.

-Ότι οι επιγραφές μπορούν να εξέχουν από την όψη του κτιρίου μέχρι 0,20 m.

-Ότι σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπεται να καλύπτονται τα παράθυρα και τα διαφανή τμήματα των υαλοστασίων, που είναι απαραίτητα για τον απαιτούμενο φυσικό φωτισμό.

3. Σε κτίρια με ενιαία χρήση επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, επιπλέον του ισογείου, η τοποθέτηση μιας μόνον επιγραφής άνωθεν του ισογείου. Και η επιγραφή αυτή τοποθετείται παράλληλα με την όψη του κτιρίου.

 

4. Η ανάρτηση ή τοποθέτηση επιγραφών στα στηθαία ή κιγκλιδώματα των εξωστών, στα προστεγάσματα και στις λειτουργικές προεξοχές (έρκερ) των κτιρίων απαγορεύεται.

 

5. Στις φωτιζόμενες επιγραφές, η ένταση του φωτισμού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κατά περισσότερα από 250 κηρία την ανώτατη ένταση φωτός που υπάρχει στο δημόσιο χώρο. Ο φωτισμός δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μέσα δημιουργίας οπτικών εντυπωσιασμών, όπως τρεμολαμπυρίσματα, χρωματικές εναλλαγές, κινούμενες προβολές κ.λ.π.

 

Για τους παραβάτες των παραπάνω, εφαρμόζονται αναλόγως οι κυρώσεις που προβλέπονται από το Ν.2946/2001 και το Ν.3028/2002».

 

          Σύμφωνα με την τακτική που ακολουθείται από την Δημοτική Αρχή, σε συναδέλφους που αρχικά δεν συμμορφώθηκαν και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο και εν συνεχεία ανταποκρίθηκαν και απομάκρυναν τις παράνομες πινακίδες, διαγράφηκαν τα πρόστιμα.

 

Μη παραγνωρίζοντας το οικονομικό κόστος που επιφέρει η αποξήλωση ή αντικατάσταση μιας πινακίδας, ιδιαίτερα τη δεδομένη συγκυρία, εν τούτοις είναι πιστεύουμε κοινή επιθυμία μας ο εξωραϊσμός και η αισθητική αναβάθμιση του Πειραιά.

 

Για οποιαδήποτε απορία σας ή εξειδικευμένη πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στη Δ/νση Πολεοδομίας-Γεν. Σχ/σμού Πόλης & Αρχ/κού Δήμου Πειραιά τηλ. 2104194144-2132123604.