Αρχική » Αυστηροποιείται η διαδικασία ελέγχου για την υποχρεωτική εφαρμογή μηχανημάτων «POS»

Αυστηροποιείται η διαδικασία ελέγχου για την υποχρεωτική εφαρμογή μηχανημάτων «POS»

by admin

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 86437/2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2881 Β΄) αυστηροποιείται η διαδικασία ελέγχου για την υποχρεωτική εφαρμογή μηχανημάτων «POS», ώστε να επιταχυνθεί η συμμόρφωση όλων των υπόχρεων επαγγελματιών στο νέο καθεστώς των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα και συγκεκριμένα:

Οι υπόχρεοι -προκειμένου  να μην επιβαρυνθούν από το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος, σε περίπτωση που δεν έχουν προμηθευτεί εγκαίρως τα ειδικά μηχανήματα- θα πρέπει να αποδείξουν εντός 30 ημερών ότι πράγματι έχουν θέσει σε εφαρμογή και χρησιμοποιούν τα POS για τις συναλλαγές των φορολογούμενων.

Υπενθυμίζουμε, ότι η προθεσμία υποχρεωτικής προμήθειας των ειδικών μηχανημάτων έληξε στις 31 Ιουλίου.

Η προηγούμενη απόφαση του υπουργείου όριζε, ότι για την αποφυγή του προστίμου προϋπόθεση ήταν η κατάθεση του πιστοποιητικού της παραγγελίας για την προμήθεια του POS από την τράπεζα.

 

 

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την